11 óra 59 perc volt, amikor a téren kialudtak a fények, feltámadt a szél, szétfújta a szép kupacba rendezett őszi faleveleket, és még mindig nem volt éjfél, amikor az eső szakadni kezdett. Igazán teátrális pillanat lehetett volna.
 A két csuklyás mókus lemászott a villanyoszlopról, ahol addig rejtőzködtek. Egyikük egyenesen felszaladt az óratoronyba, és azonnal szörnyet is halt, amikor fejbe verte az éjfélkor megkonduló harang.
 Így a tér figyelme a másik mókusra terelődött. Végigszaladt a macskaköveken szökőkút felé, és szándéka akkor sem lankadt, amikor meghúzta bokáját egy rosszabb lépésnél. Felugrott a fehér kőből faragott peremre és egy pillanatig elnézte magát a víztükörben. Megigazgatta frufruját és végigsimított kicsit összekócolódott farkán, majd belepottyant a vízbe, és megfulladt. A tér kihalt volt, hallgatott és mindent megjegyzett. 

***
(csillagok)


 Amikor a kéz rácsapott a villanykapcsolóra, a lámpa felhúzta az orrát, sértetten elfordult és csakazértse kapcsolódott fel. A kéz erre elcsodálkozott és újra a kapcsolóra nehezedett, ezúttal valamivel finomabban. Előbb le, aztán vissza. Semmi. A lámpa karba tett kézzel duzzogott.
 Az ablak ekkor jutott döntésre, a lámpa oldalára állt és becsapódott. A kéz hangosan káromkodott.
 A láb belerúgott a falba, ami ijedten, tettének elviselhetetlen súlya alatt szégyenkezve húzódott odébb.
 A kéz követte a kezet. A láb fájt, a lámpa duzzogott, az ablak gonoszul kacagott, a fal sírva fakadt. És ekkor több millió, ettől teljesen független esemény hatására vége lett a világnak. A kéz, a láb, a lámpa, a fal, az ablak - nyugodjanak békében. 

3 komment

Címkék: fizika

A bejegyzés trackback címe:

https://catherinedenoir.blog.hu/api/trackback/id/tr785163309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telefonközpontos 2013.03.25. 00:30:46

Provokatív leszek ( vagyis igyekszem)

jól vagy? Mármint mi vált ki
belőled ilyeneket? Egyetlen fizikaóra?
Vagy most ez csak vicc? Douglas Adams hatás? Ugye szólsz, ha van valami?

Egyébként meg tetszik.

szalmakalap 2013.03.25. 17:34:32

szerintem nagyon jó. Ha megkérdezném amiket B*** kérdezett, tudom mi lenne a válasz. Az a kedves, szerény, nagyvigyorú kacarászás. Ami csak annyit jelent, tudom, hogy őrült vagyok és mindemellett zseniálisan tehetséges, de ez az én titkom. Olyan ügyes vagy D!

Catherine De Noir 2013.03.25. 17:53:22

Igen, jól vagyok, és örülök nektek :D A fizikaórához meg tegyük hozzá: pénteki fizikaóra. A héten a harmadik (!!!). És reggel fejeztem be a Dirk Gentlyt. És fizikaóraa... hát nem teljesen egyértelmű? Az a végtelen és... ide képzeljetek valami látványos szenvedést. Azt hiszem, láttatok már látványosan szenvedni, úgyhogy menni fog ;)
süti beállítások módosítása